Om oss

Om oss

Vår historia och vilka vi är

Segerberggruppens historia tar sin början i de växthus i Tungelsta där koncernens ägare Tomas och Stefan Segerberg, under sin barndom tillbringade många goda stunder under överinseende av farfar Arne. Arne var trädgårdsmästare och hans omvårdnad om plantorna inspirerade bröderna till koncernens högre syfte: Vi vill inspirera till utveckling av trygga rum, så att liv kan blomstra. Denna hållning vill vi inom Segerberggruppen vara bärare av och låta prägla vår syn på relationer, kvalitet och hållbarhet. Så vad är Segerberggruppen?

 

SBG Byggen AB startades 1990, men Segerberggruppens historia sträcker sig längre tillbaka i tiden än så. 1956 såg H Aronsson Byggnads AB dagens ljus och Tomas och Stefans morfar arbetade där som murare. Även hans svärson, Jan Segerberg började i bolaget som snickare och blev sedermera H. Aronsson byggnads mångåriga VD.

 

Tillbaka till SBG Byggen AB. Bröderna valde att starta ett eget bolag inom ROT-sektorn under brinnande lågkonjunktur. Företaget har sedan dess sakta vuxit sig starkt och breddats till att även tillhandahålla tjänster inom byggservice och nybyggnation.

 

För att knyta tillbaka till Segerberggruppens högre syfte. Segerberggruppen står för trygghet och livskraft. Liksom träd som växer långsamt blir stabila och tåliga har Segerberggruppen vuxit sakta med täta årsringar. Noggrannhet, struktur och kontrollerad tillväxt är grunden för en realisering av vårt högre syfte.